האירועים הבאים

האירועים האחרונים

• Second Local Model Theory Day Dec 17, 11:00-17:00, 2017, Math -101.

• A night of mathematics and Jazz(*) Nov 26, 18:00-22:00, 2017, Math -101. Haruka-and-Ehud.jpg

All faculty and students are cordially invited.

18:00 Undergraduate math club

Barak Weiss, Tel Aviv University

The illumination problem

The following elementary problem in geometry is still open: given a polygon in the plane, say that points and in see each other if there is a billiard path from to . Is there a polygon in which infinitely many pairs of points do not see each other?

Such problems turn out to be easy to state but very difficult to solve. I will explain this and related questions in greater detail, and describe some recent progress which relies on well-known work of Eskin and Mirzakhani (part of the late Maryam Mirzakhani’s Field medal citation).

19:00 A Jazz show by Tsachik and the perverse sheaves

Ehud Ettun on bass

Haruka Yabuno on Piano

Tsachik Gelander on drums

Some older events may be found on the pages of the Center for Advanced Studies.

אירועי העבר

(Star) מסמל אירועים הנתמכים בחלקם על-ידי המרכז ללימודים מתקדמים במתמטיקה באוניברסיטת בן-גוריון